Zomerbrei

donderdag 20 oktober 2016Het zomerbreisel is eindelijk klaar, is het al winter? Dochter moest geduld oefenen voor ze zich in deze vest kon hullen, de zomer is nu niet mijn meest favoriete breiseizoen. Als het kouder wordt kriebelt het meer om 's avonds met een breiwerk onder een dekentje in de zetel te kruipen. Gelukkig vindt Dochter het coziness-gehalte van deze vest hoog genoeg voor herfst en winter. Even nadenken wat mijn volgend breisel wordt nu.

Patroon: Rosina Cardigan - La Maison Victor mei - juni 2016
Wol: Katia Bulky Cotton bij De Lappenmand

4 opmerkingen:

 1. Zo echt echt he ! Keischoon ! (P.S. Ik moet ook nog zo'n zomerbreisel afwerken, nog max 1/2 uur werk ... maar het ligt daar maar)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! eindelijk ook met een breisel begonnen, loving it!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik heb de breikriebels terug gevonden. Toen ik besefte dat ik domweg een telfout had gedaan en al een gans eind gevorderd was zag ik een dochter glunderen: de wol was haar kleur en ik maakte onbewust haar maat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben bezig met deze trui, maar ik zit vast bij de uitleg voor de mouwen. Ik snap niet goed hoe het schema werkt. Moet je vanaf naald 5 in 1 rij 4 steken bij zetten bij begin en einde van elke naald of in naald 6,8,10,12 telkens aan beide zijden 1 steek? En dan moet vanaf na de zesde naald ook nog eens 3 steken bij gezet worden? Moet je dan deze nog eens bovenop de 4 steken die je al vanaf na naald 5 moest bijzetten doen?
  Kan jij me een iets duidelijkere uitleg geven?

  BeantwoordenVerwijderen