Buitengoor

zondag 24 september 2017We trekken er steeds vaker op uit en we weten ondertussen dat we daar niet ver voor moeten reizen, maar dat de pareltjes ook vlakbij voor het rapen liggen. Zo maakten we een prachtige wandeling op een zomeravond vlakbij huis.  Het was augustus en ik had wel zin in een romantische wandeling op de "purperen heide".  't Lief en ik trokken voor een avondwandeling naar het "Buitengoor". Verrast waren we toen we merkten dat we in een uitzonderlijk mooi moeras- en heidegebied terechtkwamen. Een stukje "Zweden" vlakbij huis! Natuurpunt is erin geslaagd om hier een natuurgebied te creĆ«ren waar heel wat zeldzame planten, zoals zonnedauw, blaasjeskruid en de gagel hun plekje weer veroverden. We liepen over plankenpaadjes, genoten volop van het natuurschoon, keken verwonderd toe hoe hier en daar kleine waterbronnetjes opborrelden en ja, we  wandelden zelfs hand in hand (toen ik toch eventjes mijn fototoestel kon wegstoppen) door de purperen heide. Voor we naar huis reden, stopten we nog eventjes bij de Zilvermeerhaven waar we getrakteerd werden op een prachtige zonsondergang. Natuurgebied: Buitengoor - Natuurpunt
Vertrekpunt: Ecocentrum de Goren 
(Het Ecocentrum ligt bij de parking en ingang van Camping het Zilvermeer, tegenover de parking van het Sunparks Kempense Meren)
Wandeling: Aardgaswandeling - 4,4 km, blauwe wandeling, aangeduid met de zeshoekige bordjes met een blauw vlammetje. 
De wandeling is zeker ook leuk om met kinderen te doen. 
Stevige wandelschoenen of bij nat weer rubber laarzen zijn een must!
Tip voor een afzakkertje na de wandeling: 
Bootjes kijken en wat drinken in Zilvermeerhaven - Port Aventura
1 opmerking:

  1. Heerlijk! Wij gaan graag wandelen in de Kalmthoutse Heide. Ik vind het persoonlijk ook een voordeel dat je daar met de trein kan geraken, want zo doen we dat tegenwoordig. :-)

    BeantwoordenVerwijderen