Melocakestaart (aka: de negerinnentettentaart)

maandag 11 januari 2016

Jongste wordt 13 en dat vieren we deze week uitgebreid. Jongstes "feestweek" werd ingezet met een ijsje in de plaatselijke ijsjeshemel. Zondag mocht de jarige mee het menu samenstellen voor de feestende familie en vrienden. Het werd chili sin carne (op Ann's wijze) en chili con carne (op Jamie Olivers wijze). Als dessert de goeie ouwe rijstepap en de lang beloofde "negerinnentettentaart". Een ware calorieënbom, maar als je 13 wordt - dan mag dat!



Wat heb je nodig?

taart:
1 pak melocakes (family pak 2 x 15)  wij noemen die hier "negerinnentetten"
250 gram plattekaas (kwark - voor de Nederlanders)
4 dl opklopbare room
1 eetlepel citroensap
een pak kruimeldeeg (opgerold uit het koelvak)

chocoladelaag:
100 gram chocolade
100 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
100 gram boter

Hoe maak je het?

1. Warm de oven voor voor op 200 graden.
2. Rol het kruimeldeeg uit en leg die in je taartvorm. Leg bovenop het deeg een vel bakpapier en bedek het helemaal met erwten. Nu moet je de taartbodem "blind bakken". Zet de bodem in de voorverwarmde oven en bak een 15-tal minuten op 200 graden. Neem de gebakken bodem uit de oven en verwijder het bakpapier en de erwten.
3.  Ontmantel 15 melocakes. Snij de bodem eraf, lepel de witte mousse uit de chocolade, hou de chocolade, koekbodem en de mousse apart.
4. Duw met een vork de witte mousse plat. Voeg daar het citroensap en de platte kaas aan toe en roer dat alles goed door elkaar met een vork.
5. Klop de room stijf en meng de room eveneens onder het witte mengsel.
6. Beleg de taartbodem met het witte mengsel en strijk dat netjes glad.
7. Zet de taart een uurtje in de ijskast.
8. Nu is het tijd om de chocoladelaag te maken. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook. Zet daarbovenop een kom waarin je alle ingrediënten voor de chocoladelaag samen met de chocolade-omhulsels van de melocakes doet. Blijf roeren tot alles goed gemengd is en laat daarna de kom met chocolade afkoelen.
9. Neem je taart uit de ijskast en giet de chocolade op de taart - strijk goed glad.
10. Zet de taart terug in de koelkast tot het chocoladelaagje hard geworden is.
11. Vlak voor het serveren versier je de taart met de overige 15 melocakes. Je hebt nu nog bodems van 15 melocakes "op overschot" maar je vindt vast wel iemand die zich wil opofferen om ze weg te werken.

17 opmerkingen:

  1. Amaai ik had me nog zo voorgenomen om een beetje aan de lijn te gaan doen de komende weken...kwestie de feestkilootjes terug weg te werken maar bij het lezen van dit heerlijk recept moet ik dat misschien toch een paar daagjes uitstellen... klinkt ook heerlijk makkelijk. Dankjewel voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zie er inderdaad een lekkere maar calorie rijke taart uit.Ik heb hem toch toegevoegd bij mijn bord Chocolade op Pinterest ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmmmm... klinkt niet alleen lekker, maar ziet er ook heeeeeel lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo een taart! Daar zou ik zo hard mee scoren bij mijn kroost. Dus ik neem deze zeer graag over met DE titel die me het beste ligt. Die uit mijn jeugd. Negerinnetaart .

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Amai, dat is echt misdadig dat je dat hier zomaar publiceert :-) Een beetje aan de lijn proberen te werken is met zo'n recept totaal onmogelijk geworden! Ik heb direct gepind, en ik laat je zeker weten wat we er hier van vinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh verdorie, nu heb ik daar ook goesting in! Dat ziet er zo goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb daar ook altijd goesting in, in negerinnentetten

      Verwijderen
  7. Ik ga spontaan lachen van die taart ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jup, die ga ik eens maken. Als ik al niet die melocakes opeet voor ze op de taart mogen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is inderdaad het grotz gevaar... Voor alle zekerheid koop ik een pak extra.

      Verwijderen
  9. Indrukwekkend zeg, zo negerinnentettentaart ... maar een 13-jarige mag dat inderdaad !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hoe geweldig is dit, een negerinnentetten-taart :-)
    deze ga ik uitproberen!!
    Merci om te delen!!!
    zus 3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Deze taart ziet er geweldig uit, die zet ik op mijn to bake lijstje!
    Maar wat ik uit het recept niet zo goed begrijp en ook op de foto niet goed zie: heeft de taartbodem een opstaande rand waarin je de mousse doet, of is de bodem gewoon volledig plat?

    BeantwoordenVerwijderen