Voor de acrobaat

donderdag 3 september 2015


Het metekindje gaat nu naar het eerste leerjaar - rekenen, lezen en schrijven hebben straks geen geheimen meer voor haar. Wat ze nu wel al als de beste kan is: turnen. Ze staat op haar handen, draait radslag of oefent brug, ze buitelt door de tuin als een acrobaat.


Toen ze vorige week op bezoek was, vroeg ik of die nieuwe boekentas en pennenzak al gepakt was? Natuurlijk meter! - was het antwoord en dat hoort zo als je naar het eerste leerjaar gaat. Maar een turnzakje, dat zou ze nog wel kunnen gebruiken.  Ik nam haar mee naar mijn stoffenkabinet en met een kritische blik koos ze daar zelf de stofjes uit voor haar turnzak.


Ongeveer op hetzelfde moment toonde Eva haar laatste maaksel. Dus was dat patroontje snel gekozen. Ik trok het eerste boek van Riet en Sanne uit mijn kast en kroop achter mijn naaimachine. Heerlijke patroontjes zijn dat toch. Vriendinnen die beginnen te naaien vragen me vaak welk boek ze zeker moeten aanschaffen. Mijn standaardantwoord is dan: Zo Geknipt!


Ondertussen nam Zoon mijn blog lay-out onder handen, hij leest en schrijft html als was het Nederlands. Met het herexamen achter de rug was de blog make-over aan de beurt. Het is nog niet helemaal klaar, er zijn nog wat haken en ogen die bijgeschaafd moeten worden, maar de constructiewerken zijn wel al behoorlijk opgeschoten.


rode stof, voeringstof en rits: rommelmarkt
lap bloemenstof: de kringwinkel
koordstopper en sleutelring: gerecycleerd
touw en nestelogen: Veritas
Patroon: recept 26 - zwemzak Zo Geknipt 1

10 opmerkingen:

 1. wat een leuke, ik heb ze ook net gemaakt, blijft plezant om cadeau te doen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi gemaakt en leuke nieuwe bloglay-out! Ik ben ook aan het broeden, maar ga meteen voor een nieuwe URL. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk zakje, ze heeft in ieder geval ook gevoel voor kleurencombinaties!
  Tof, die zoon, hier kent de man er ook wel iets van, maar jammer genoeg hebben we zo weinig tijd om dit soort zaken eens onder handen te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo tof! En die persoonlijke sleutelhanger maakt het helemaal af. Stuur die zoon van jou maar eens door ;) Dat ziet er al heel leuk uit! Ik wil ook wel graag iets anders maar wacht nog even op de komst van nummerke 4 ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai, kei sjiek van Arne! Ik probeer de zetelligverveling aan te pakken door ook wat te prullen met mijn layout, maar als html-leek gaat dat nooit zo schoon worden als hier ;) Hartje voor de stoffen die het metekindje koos!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sjieke turnzak, ze boft maar met zo'n meter.
  En de lay-out ziet er goed uit! Ik moet dat allemaal zelf uitdokteren en daar zit véél werk in. Koester die zoon dus, dat hij zulke dingen doet voor zijn mama :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. amaai, zo leuk en al die toffe details... ja, je hebt een toffe smaak

  BeantwoordenVerwijderen
 8. een schoontje,
  ben fan van de details
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen