Kitsch en Tirol in een rokje - Fair Wear Friday 5

zaterdag 4 oktober 2014


Over mijn Tiroler bevliegingen in het najaar vertelde ik al eerder. Op de Fashion Fair van La Maison Victor begon mijn hart dan ook plots sneller te kloppen toen ik dit kitscherige stofje ontdekte bij ella en basiel. Ik ging meteen overstag en amper 2 dagen later had ik een nieuw rokje. Kitsch, Tirol en ik, wij hebben iets voor elkaar.


Maar ter zake, gisteren was het vrijdag, Fair Wear Friday. Laat ik dus maar meteen mijn outfit beoordelen.
De rok,
maakte ik zelf, ik haalde daarvoor mijn zelfgetekend rokpatroon nog eens boven. Hoe fair of ecologisch de stof met de poëtische, maar erg treffende naam "love in the mountains" geproduceerd is, weet ik niet.
Het T-shirt:
Oudroze trek ik niet bepaald vaak uit de kast - dat kan ook niet want er ligt niet veel oudroze in. Volgens kenners zou het echter wel "mijn kleur" zijn.  Omdat ik vond dat dit rokje wel wat oudroze kan verdragen belandde dit T-shirt in mijn kringwinkelmandje. Weer goed dus.  
De ketting
is zelfgemaakt van een ijstaart-bambi, dus ook bingo. 
De laarzen 
zijn van El Naturalista. Ik heb ze langer en ze zitten zalig en ja, zelfs mijn steunzolen passen erin dus ze mochten blijven. 


Trouwens, wist je dat het week van de fairtrade is? Als je deze week wil aangrijpen om je garderobe door een eerlijke bril te bekijken: de deur van onze Fair Wear Friday-kleerkast staat nog steeds wagenwijd open. Wie liever een half uur lang zijn Duits wil trainen en zich wil specialiseren in "Kitsch in Tirol" kan hier "loslegen". 

10 opmerkingen: