Streepjes groen

dinsdag 26 maart 2013

Een hemd met streepjes groen. Ik ben er een eeuwigheid geleden aan begonnen, toen het gras nog frisgroen was én iedereen met korte mouwen rondliep, lang geleden dus. Het werd dan toch tijd om eens door te bijten en het af te werken voor het terug korte-mouwen-weer is.Dit kostte me bloed, zweet, lostornwerk en vooral veel tijd, er zijn nog heel wat onvolmaaktheden te ontdekken aan mijn eerste "hemmeke".  Maar toch, het is eindelijk klaar en stiekem ben ik er toch wel trots op.Een "hem" voor Zoon, zo heeft hij ook eens moeders handwerk in zijn kast hangen. Genoeg bewegingsvrijheid om mee gitaar te spelen: check. Hier (aan de mouwen) en daar (aan de lengte) was het wel nodig om wat aanpassingen door te voeren zodat het enigszins flatterend rond het puberlijf zou vallen


Of het voor herhaling vatbaar is, weet ik nog zo niet. Ik vind het wel heel tijdrovend zo'n mannenhemd maken, of zijn er hier die dit in een wip in elkaar flikkeren en moet ik gewoon nog héél hard oefenen??

Stof: geen idee waar die nog vandaan komt, 
ik vond het onderaan in mijn stoffenkast
Patroon: Negroni van Colette patterns - Vermiljoen

14 opmerkingen:

 1. Oh, die staat hier ook al een eeuwigheid op de planning. Als 'k 't goed herinner nam ik ooit al eens het patroon over... Pff, die moed hé... Leuk gedaan hoor van jou! En tof dat die grote zoon ook eens kleren krijgt van mama's hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Patroon ligt hier oo al een tijdje. Vpnd nog geen moed. Knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben stiekem blij dat de zoon geen hemdjes draagt, want het zweet breekt mij al uit! Maar schoon, heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooit maak ik ook een hemmeke, maar da's zo'n project waaraan ik wil beginnen als alle andere to do's gedaan zijn, zodat ik er goed kan aan doorwerken. Anders vermoed ik dat het hier ook lang zou blijven liggen. Hoe dan ook: gij hebt dat heel goed gedaan! Dat de zoon er veel geniet van mag hebben! En gij zelf ook, als ge er naar kijkt en helemaal blinkt van trots :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je herinnert mij eraan dat ik hier ook nog ergens zo'n onafgewerkt ding liggen heb. Zonder strepen, wel met groene bollekes. Maar ik weet niet of ik de moed heb om er weer aan verder te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijkt me al meer dan geslaagd voor een eerste keer! Een tweede keer zal wel al iets vlugger gaan, maar er blijft inderdaad wat werk aan een hemdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi hemd! Puber zijn inderdaad niet altijd in de juiste proportie.
  Ik ben nu aan een hemdje voor Dennis bezig en ik heb ook al veel gezweet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt een heel mooi hemd!
  Ik kan me voorstellen dat dat een klusje was,
  om niet snel te vergeten.

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het tweede gaat sowieso al een stuk sneller dan het eerste, en met de online of livehulp van spiegelstiksels, zit het helemaal snel in elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Van hier gezien ziet het er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw zeg, voor een eerste keer, echt wel geslaagd, ik zou er niet aan durven beginnen! knap werk

  BeantwoordenVerwijderen