Kabouterkes

woensdag 6 maart 2013Vorige zondag trokken we met de hele familie naar het bos, op zoek naar kabouters, want die lopen daar echt rond op die berg! We hadden wat te vieren, want de jongste kabouter van de familie werd al 4. We luisterden naar een héél gekke mijnheer die vertelde hoe het kwam dat daar kabouterkes rondlopen. Stilletjes stalen we rode kaboutermutsen van de mutsenverkoopster Lisa, losten kaboutersommen op in de kabouterschool. 


We luisterden niet naar de leugens van kabouter Fientje en klommen om ter eerst tot in de wortels van de bomen, want die groeien daar ondersteboven. We hielden vooral onze mutsen flink vast om toch maar niet in een kabouter te veranderen en vulden onze buiken paddenstoelentaartjes en kabouterlimonade. 

(cakejes homemade by de mama van de jarige kabouter)

De meest interessante kabouterles die ik leerde was deze: als je een grote cirkel op de grond tekent voor je huis en daar dan geld in strooit komen de kabouters je helpen met je werk. Sindsdien teken ik elke dag een cirkel op de grond, gooi ik er wat kleingeld in en wacht ik vol ongeduld... tevergeefs voorlopig.De jarige kabouter had me met de meest schattige blik, (onweerstaanbaar voor haar meter) gevraagd of ik voor haar ook zo'n kapje wou maken zoals dat van haar zus en de Jongste, een rood moest het zijn, daar was ze rotsvast van overtuigd. Dankzij een spoedbestelling blauwe bolletjes van Koekepeertje was het kapje op de valreep klaar!

17 opmerkingen:

 1. Bij ons zijn die strijkkabouters ook allemaal morsdood.

  Bij de kinderboerderij hier in de buurt houden ze ook van die sprookjesverjaardagswandelingen. Ziet er reuzeleuk uit, roodkapje en haar bostocht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de strijkkabouters, de kuiskabouters, de tuinkabouters,... als ge ze tegenkomt, stuur ze ook efkes naar hier wil je?

   Verwijderen
  2. Ok Zap, volgende keer doen we die wandeling!
   Ik hoop op beter weer, dan kunnen we buiten leven en kan ik mijn huishoudelijk verval negeren.

   Verwijderen
 2. wat een gezelligheid en een ontzettend schattige cape!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig! En dat belletje aan de kap: top!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat een mooi kapje! misschien briefjes klaarleggen ipv kleingeld?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren ook op zoek naar kabouters, enkel een vervelende kuitenbijter tegengekomen en ook nog 7 herten, dat laatste was gelukkig wel sprookjesachtig.
  Dat kapmanteltje met metekindje inbegrepen, schattig, hoog sprookjesgehalte :) ( met de edelweisjes kan ze ook nog voor Heidi gaan op weg naar peter ( of meter))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooi kabouterkapje ! En de kabouterberg-bos in Kasterlee is het toch wel helemaal he ! Zelfs ik stond in bewondering ;-) (maar misschien ligt dat voor een stuk ook aan het feit dat dat een heel eind rijden is voor ons)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb gewoon een poetsvrouw, da's zelfs makkelijker dan een kabouterke, daar komen geen getekende cirkels aan te pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De kaboutertjes hebben een gesponsord reisje naar Oostenrijk gewonnen ;-)
  Wst een snoezig kapje met cape.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geen kaboutertjes hier, maar wel trollen!
  Maar dat zijn echt hele gemene mannetjes!
  Ze verdragen het zonlicht niet, want dan veranderen ze in stenen.
  Vandaar dat er zo veel stenen in Noorwegen liggen.
  Wat een lief kaboutertje met rode cape!
  Die zie ik toch liever als een trol hoor!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt knap! En zo mooi afgewerkt met dat Edelweiss lintje!

  BeantwoordenVerwijderen