Ingewikkeld

donderdag 3 januari 2013

Two down! Ik viste het tweede project van tussen mijn to-do stapel: een stuk tafelkleed, donkerpaarse gabardine en een ottobre tijdschrift en stikte gisteren dit rokje dat in mijn hoofd al veel langer klaar was. Een nieuwjaarscadeautje voor mezelf, dat mag ook wel eens, niet?


Het is een wikkelrok. Weet je nog, toen dat lang geleden de mode was? In die tijd hadden de wikkelrokken lintjes opzij om dicht te knopen. Nationale sport van het jeugdig mansvolk was om die lintjes in het voorbijlopen ongemerkt los te trekken, met grote hilariteit als gevolg (ook "leuk" met  de geknoopte bikini-lintjes). In dit wikkelrokje kan je met een geruster hart rondlopen want je knoopt het dicht met een knoopje. Ingewikkeld om het te maken is het helemaal niet. Je bent langer bezig om de patroondelen te tekenen en te knippen dan met het stikken zelf. 


Stof: gebloemde lap (rommelmarkt) en donkerpaarse gabardine (ook rommelmarkt)
Patroon: Serena - Ottobre 2 / 2012 
Via dit prikbord vinden jullie ook nog andere versies van de Serena-rok.

21 opmerkingen:

 1. Leuk nieuwjaarscadeautje voor jezelf! Je staat mooi met die kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is weer helemaal 'Lies'
  Op en top origineel en stijlvol!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super, dit stofje komt als rok veel beter tot zijn recht dan als tafelkleed. Leuk idee trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ik heb dat wel vaker dat ik een stofke eerder rond mijn achterste zie dan op een tafel of voor een venster. Niet iedereen is het daar echter mee eens : dus merci voor het compliment.

   Verwijderen
 4. Jij hebt toch echt een neus voor van die vintage stoffen hé. Jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi en vele leuker met een knoopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Moh, ik dacht dat ik niet zo van wikkelrokken hield, maar alleszins wel van dit exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. straf, ik dacht dat eerst ook - maar voor deze ging ik ook gelijk overstag!

   Verwijderen
 7. een superstofje en een heel mooie rok! nummer één en twee van de stapel zijn alvast heel geslaagd. Ik ben benieuwd naar wat daar nog op afwerking ligt te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wil je echt weten wat er al het langst op die stapel ligt? Jeansbroeken van het Lief en de Zoon die opgelapt moeten worden. Maar daar moet ik eens extra motivatie voor vinden om aan te beginnen, dat blijf ik precies eeuwig uitstellen...

   Verwijderen
 8. Maar seg, wat voor een vetzakskes zijn dat daar! ;-)
  't Is een schoontje geworden lies, en veel minder gedoe dan met die lintjes, goeien bal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ge hebt geen idee van het "vetzakgehalte" van het jeugdig mansvolk waar ik mijn tienerjaren mee moest doorbrengen... ;-)

   Verwijderen
 9. Die knoop! Dat niemand daar ooit eerder op gekomen is. Anderzijds: zonder die lintjes waren we nooit in staat om het dansje van 'making your mind up' van 't eurovisiesongfestival na te doen. Kent ge dat nog?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh great, nu pakt 'em nog de verkeerde link ook. *zucht*

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Elke en of ik die nog ken... de Bucks Fizz waren het hé? Maar die rokjes vlogen wel erg vlot uit - volgens mij was dat zelfs niet met lintjes maar met klittenband. Ik probeer de link ook nog eens... http://www.youtube.com/watch?v=boEph_ic-NM&feature=player_detailpage

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die waren het, ja. en met klittenband, dat kan ook. Die snodaards! (hadden ze dat toen al uitgevonden, dat klittenband?)

   Verwijderen
  2. Een blik in het encyclopedisch geheugen van wikipedia leert ons dat het in 1951 door een Zwitser werd uitgevonden, nadat hij 10 jaar eerder zat te sakkeren omdat de vuiligheid in zijn kleren en in de vacht van zijn hond bleef klitten. Dus ja, dat bestond al in de eighties...

   Verwijderen
 12. Oh zo'n super stofke! En ik vind het model ook leuk, ben direct gaan kijken of ik die Ottobre ook heb. Ik was ook geen fan van wikkelrokken, maar deze is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen