Goede voornemens

woensdag 2 januari 2013

Een nieuw jaar en weer een lijst vol goede voornemens. Waarom doe ik het eigenlijk? Van het grootste deel komt toch weer niks in huis. In het beste geval hou ik die zogenaamde "goede voornemens" enkele weken vol en dan is het alweer finaal om zeep en herval ik in oude gewoontes. 


Naast de klassiekers: meer sporten en minder snoepen ... (jaja ik weet het, ik hoor diegenen die mij kennen al luid lachen nu), staat er dit jaar ook "onafgewerkte projecten eindelijk afwerken". Ken je dat? Die hele stapel onafgewerkte spullen die naast je naaitafel liggen. Om één of andere onverklaarbare reden is  het soms leuker om iets nieuws te beginnen en belandt het "oude" onafgewerkt op de stapel. 
Omdat ik er in eerste instantie altijd volledig in vlieg, nam ik op de eerste dag van het jaar meteen het grootste onafgewerkte ding van de stapel. Dit deken zag u al meermaals in onafgewerkte toestand op deze blog passeren. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik er enkele jaren geleden aan begon (toen ook vol enthousiasme), ik vond dat wel wat hebben zo'n granny deken met van die kleine lapjes. Maar man, wat had ik dat onderschat. In een mum van tijd had ik stapels vierkantjes, maar moest ik al die kleine eindjes instoppen. Toen smolt het enthousiasme snel als sneeuw voor de zon.Met steeds grotere tussenpozen haakte ik lapjes, stopte ik losse draadjes in. Uiteindelijk besloot ik om toch al aan elkaar te haken wat ik al had, zodat ik tenminste het idee had dat er een "dekentje" in de maak was. Kwestie van mezelf wat te motiveren. Soms belandde het ding maandenlang in een hoek, maar altijd weer kreeg ik op een donkere avond toch weer zin om verder te haken. Dat haken heeft iets therapeutisch vind ik, die draadjes vasthaken helpt om andere zaken los te laten.Zo'n nieuw jaar leek me dus wel een geschikt moment om er "korte metten" mee te maken. Gisteren haakte ik de boord helemaal rondom rond en nu kan ik  jullie eindelijk - niet zonder enige trots-  in vol ornaat mijn granny-deken "showen"!Ik zoek mij vandaag een lekker plekje in de zon en wikkel mij in dit dekentje, neem een goed boek en een  tasje thee mét chocolaatje erbij - dat laatste met dank aan Marina ... (lap, daar gaat alweer een goed voornemen.)


Wol: voornamelijk bijeengesprokkeld op rommelmarktjes en gekregen, 
aangevuld met gekocht materiaal.
Hoe je een granny haakt lees je o.a. hier
Om de boord rondom te haken haalde ik mijn mosterd bij attic 24!

34 opmerkingen:

 1. Heel herkenbaar, maar wordt er steeds beter in om dingen ook echt af te maken. De deken is in ieder geval echt heel mooi geworden!! En ja... een kabouter om eindjes in te stoppen, die willen we allemaal wel :-)
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo. Dat is gedaan! Niemand meer die kan zeggen dat er bij jou van geode voornemens nooit wat terecht komt! ;) Hij is hartstikke mooi geworden, echt petje af... Nog een heel mooi en creatief nieuwjaar gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!! Zo'n vrolijke kleuren! Ideaal om de huiskamer tijdens deze donkere dagen op te fleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai Lies, dat is echt prachtig! Ik begon er een paar maanden geleden aan, tot ik uitrekende hoeveel squares ik nodig had voor een deken ... En die draadjes instoppen: aaargh! Enfin, mijn squares zijn vorige week omgevormd tot een kussen, ik zag me geen honderdtachtig vierkantjes meer haken.
  Dat van jou is echt geweldig mooi, ik ben lichtelijk jaloers op zoveel doorzettingsvermogen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is me op een bepaald moment ook door het hoofd gegaan: zou ik er geen kussen van maken? Maar op dat moment had ik al teveel granny's voor een kussen.

   Verwijderen
 5. Hij is mooi geworden. Ik heb er ook nog eentje liggen om af te maken. Ik moet alleen nog draadjes instoppen en de rand haken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi deken! ik heb een hele tijd geleden ook een deken gehaakt, de draadjes zijn ingestopt, maar ik ga 'rand rond deken haken op mijn todo-lijstje zetten, want dat geeft toch een extra touch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die rand maakt het echt af, letterlijk en figuurlijk. Zolang die rand er niet rond zat had ik het steeds het gevoel dat ik het nog wel groter kon maken.

   Verwijderen
 7. Mooie kleuren! geweldig toch dat je al op de eerste dag van et jaar kunt zeggen dat je een van je voornemens helemaal, maar dan echt helemaal uitgevoerd hebt!!!
  Doe zo voort ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. da's toch al één, zo bekeek ik het ook - mijn gemoed is gesust.

   Verwijderen
 8. Onder de indruk van je resultaat, het ziet er zo netjes uit en de kleuren zijn zo mooi. Ik begon enkele jaren geleden aan iets gelijkaardigs, de kleuren vind ik wel nog mooi maar ik hou nog meer van deze felle kleurtjes. Ik zal misschien af en toe eens naar dit bericht moeten kijken, want al lang niet meer aan verder gewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. super "netjes" is het wel niet, want ik gebruikte zo veel mogelijk wat ik in huis had - verschillende soorten wol door elkaar dus - en dat lichtblauw heeft niet altijd dezelfde tint. Maar soit, ik vind dat dat wel zijn charme heeft.

   Verwijderen
 9. Hard labeur maar wel de moeite dat je het volhield!!!
  gewoon schitterend!
  Happy 2013 Lies.

  Katrienx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat je 'm toch hebt afgemaakt, hij is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de volhouder heeft gewonnen ! heel mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige granny deken!!
  Ja, teveel onafgemaakte klusjes dat herken ik wel.
  En minder snoepen en meer sporten zijn ook dit jaar mijn voornemens!
  Flink afvallen dus!
  Zou er wat van terecht komen?
  Ook ik haak meestal voortijdig af!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, da's een heel schoon dekentje! Zo veel kleurtjes, maar toch past het allemaal.

  Vroeger stapelde ik niet zo, maar tegenwoordig toch wel meer. En eigenlijk dan niet zozeer onafgewerkte projectjes, maar todo-projectjes, met stof en soms zelfs al patroon erbij, waaraan dan uiteindelijk toch niet begonnen wordt.
  Nieuwe haak- en breiprojecten begin ik wél pas wanneer het voorgaande af is, tenzij het een héél groots project zou zijn (zoals uw dekentje, wat afwisseling zou dan geen kwaad kunnen).

  Allez, geniet van uw dekentje, en uiteraard ook van 2013 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. allez, dan ben ik niet de enige "stapelaar" - dat is al een geruststelling.

   Verwijderen
 14. Oh, het is fris achter de pc en het dekentje ziet er zo warm uit! Goed gedaan, Lies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het verbaasde mij ook al dat het zo'n warm ding is, met al die gaten...

   Verwijderen
 15. Geweldig! Wat goed van je dat je direct het jaar begint met het afmaken van een langlopend project! Proficiat! En het eindresultaat is er een waar je zeker trots op mag zijn vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wauw! Daar mag je zeker trots op zijn :) Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Maar... Hij is dan wel heel mooi geworden. En nu kan je er dubbel enm dwars van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Na 'jaren' werk ... nu jaren van genot onder dit heerlijke dekentje !

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oh wat mooi en wat mooi verwoord: "die draadjes vasthaken helpt om andere zaken los te laten" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hij is dan ook wel prachtig geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw hij is schitterend!!!!! Dat blauw, prachtig!! En wat goed en knap dat je hebt doorgezet.....

  BeantwoordenVerwijderen
 22. woooooow respect!! heel leuke kleurencombinatie (ik kreeg er met kerst eentje van de oma en toen 'k hoorde hoeveel tijd er in zo'n vierkantje kruipt, besloot ik prompt om er nooit zelf aan te beginnen...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ééntje van je oma, dat is ook speciaal - draag er goed zorg voor ze heeft er inderdaad enorm veel tijd ingestoken - is onbetaalbaar zoiets.

   Verwijderen