Paspelpoes

maandag 9 april 2012


Ik kreeg klachten, van het mansvolk hier in huis, dat ik alleen maar meisjesgerief naai. Euh, ja die misdaad kan ik alleen maar bekennen. Om het goed te maken met mijn jongens vroeg ik spontaan of ik voor hen ook een rokske moest fabriceren, of zo'n Jacob-broek, maar nee ik moest nu ook weer niet overdrijven. Die broek is weliswaar een pareltje maar ze zijn er toch echt te groot voor én dat rokske zagen ze al helemaal niet zitten (ikke beledigd: vindt ge mijn rokskes niet schoon misschien? hè hè?).
Nee, Kussens, een deken, een pennenzak, dat soort dingen hadden ze eerder in gedachten. Kies maar een stofje dan, was mijn reactie, maar helaas kwamen ze weer niet aan hun trekken, dat kon ik meteen aan hun hopeloze blik zien toen ze voor mijn stoffenstapel stonden.


Gelukkig kwam er redding uit onverwachte Paspelpoezen- hoek. Ik kreeg een stoer stofje cadeau, duikelde in mijn oude gordijnen  en stikte een kussen met een paspelleke rondom rond én met een rits, vind je 'm op de foto? Nee hé!? Die rits is schoon verstopt, een truk die Oon weer haarfijn uit de doeken doet.


Poes (een kattin) die hier in de buurt als absolute "boef" bekendstaat en berucht is om haar katersstreken voelde zich geroepen om het paspelkussen gelijk uit te testen. Het moraal van dit verhaal: ik moet maar eens op zoek naar meer jongensstofjes.

14 opmerkingen:

 1. Mooi!
  Mijne man klaagt daar ook van, wanneer ik eindelijk eens iets voor hem zal maken....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker een stoer jongensstofje geworden. Heel knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, geweldig excuus om stof te kopen :) sloeber :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schön! Ik stem voor een matching pennenzak, volgens mij weet de zoon dat wel te appreciëren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk en zo'n stoer stofje!!! Mijn ventje vraagt zich ook af wanneer ik eens iets voor hem maak. Mijn zoontjes mogen niet klagen, hoewel dochterlief al meer kledingstukken gekregen heeft. Maar na de Van Katoen workshop voor de Jacob-broek zaterdag komt daar misschien verandering in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vind ik nu eens de kers op de taart se: contente kinders. (of zoals ik vanmiddag, contente ouders met een zelfgemaakt babycadeautje)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, dat ziet er een prachtige kat uit! En zo'n triomfantelijke blik! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja 't is een schatje - soms toch (als ze slaapt...) - 't is geen simpel madam maar we zijn allemaal zot van haar.

   Verwijderen
 8. Knap gedaan! Ik kan me voorstellen dat zo'n veertienjarige dat weet te appreciëren. De kat zou een zus van die van ons kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Supertof ! Mijn jongens zijn alleszins ook altijd content als ik eens iets specifiek voor hen maak :-)

  BeantwoordenVerwijderen