Het kleed van ons moemoe

woensdag 7 september 2011


Recykleren is dus het toverwoord deze maand. Op zoek dan maar in alle kasten, schuiven en kisten naar spullen die nauwelijks nog worden gedragen én wat vind ik daar nu toch onder in de verkleedkist? Het kleed van ons moemoe! Ooit maakte mijn moemoe dit kleed voor zichzelf, ééntje dat ze maar een paar keer kon dragen voor ze stierf. Ik was toen 7. Na een avontuurlijke reis van de kleerkast van moemoe via de schortendoos en jarenlange ballingschap in de kelder van moeke, verhuisde het ding naar onze verkleedkist en belandde het uiteindelijk deze week onder mijn "masjien". Daar onderging het een heuse metamorfose en het werd een rokje voor mezelf.


Ik probeerde toch zo weinig mogelijk te veranderen - het model van het rokgedeelte van het kleed liet ik zo, net als de zoom onderaan. De zijkant werd de voorkant zodat ik ook de opening voor de rits, die naar opzij verhuisde, kon hergebruiken - dat zie je trouwens goed want de zijnaad zit vooraan. Ik vind dat eigenlijk wel tof dat de stof een beetje verspringt. Om de tailleband te maken gebruikte ik als voorbeeld een ander rokje uit mijn kleerkast. De rok kreeg een tailleband met een paspelbandje  dat ik zelf maakte uit biaislint en macramétouw. Het klavertje 4 uit restjes flockfolie moet enkele vlekjes camoufleren (de vlekjes die je hieronder ziet staan op de oude tuinspiegel).
Nu heb ik na al die jaren een stukje moemoe om aan te doen!


Ik recyKleer

8 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan! Dat klavertje vier erop staat helemaal leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een rokje met herinneringen!
  Heel mooi, het stofje is prachtig! Dat klavertje 4 maakt het extra speciaal!
  Ik zou er direct ook zo eentje willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heel mooie print... en inderdaad eentje met herinneringen maakt het nog zo speciaal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh, geweldig, zo'n kledingstuk met een geschiedenis! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt leuk gedaan, waarschijnlijk met veel liefde gerecykleerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap gedaan.... Het is niet alleen mooi maar heeft voor jouw wellicht ook een meerwaarde door de herinnering aan je moemoe....Ze zou trots geweest zijn dat je 'haar' kleedje gerecycleerd hebt....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. staat u beeldig, heel schoon gedaan! groetjes, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen