Aftellen naar...

maandag 10 mei 2010

De voorbereidingen voor de eerste communie van de jongste draaien hier op volle toeren. Ze wordt stilaan zenuwachtig. Vanochtend keek ze op haar aftelkalender:
Zij: "mama mijn buik is zo heet"
Ik "Hoe komt dat?" Zij: "Ja het is nog maar 3 dagen, en ik krijg daar een hete buik van."
Eventjes later komt ze in haar kamer waar het raam open staat: "Amaai da's hier koud, maar onder mijn vel brandt het!"
Nog wat later: "Mama krijg ik een groot glas water? ... om te blussen hé!"
Vandaag naaide ik een kaft voor haar communieboek. Het groene vermiljoenkatoentje deed precies wat ik wilde, het roze kringloopwolletje had een eigen wil en bleek zijn eigen gangen te gaan. De roze stof trok alle richtingen uit, behalve de richting die ik wou. Handleidingen vond ik hier en hier om het uiteindelijk, na wat gepruts, toch op mijn eigen manier te doen. Nu nog wat lieve wensen van de gasten, tekeningen, kaarten, foto's van het feest en de vriendjes erin en ze heeft een mooie herinnering voor later.

3 opmerkingen:

  1. O, heel mooi, dat boek. En herkenbaar, die communiestress. Zoon is ook 'bang' om vanalles te vergeten of verkeerd te doen voor zo'n volle zaal. Veel succes en plezier, donderdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Oontje, dank je jullie ook! Vandaag mochten ze voor 't eerst een "oefenhostie". Zij: "mama nu is het al een beetje minder heet in mijn buik, want nu weet ik hoe dat smaakt zo'n hostie" Ik: "en was't lekker?" Zij: "eigenlijk niet nee..."

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha! Hier viel die hostie ook tegen :-) Gelukkig was de viering heel speels voor de kinderen en was de rest van de dag ook ok. Morgen is het dan 'groot feest'. Is jullie feest meegevallen?

    BeantwoordenVerwijderen