Eenvoudig brood

maandag 2 januari 2023


  Zelf brood bakken dat vraagt wat tijd, maar ik vind het heerlijk dat kneden, rusten, bakken, geduld hebben... Brood bakken dat is altijd een beetje mindfulness in de keuken. Geduld en tijd, dan krijg je het lekkerste brood in de plaats. Dit is een eenvoudig recept, gegarandeerd lekker brood mét een knapperige korst.

  Dit heb je nodig:
  500 gram bloem
  5 gram gist
  10 gram zout
  300 ml lauw water
  *
  Zo maak je het:
  Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed. Leg daarna het deeg op je met bloem bestoven werkblad en kneed het deeg goed. Maak van het deeg een bal en leg het in een ingevette kom. Vervolgens laat je het deeg 60 minuten in de kom rijzen. Dek de kom af met een dikke handdoek en zet op een warme plek.
  Na een uurtje rijzen, leg je het brood weer op een werkblad dat je met bloem hebt bestoven en druk je de lucht eruit en daarna bol je het deeg losjes op. Nu laat je het brood weer 30 minuten afgedekt liggen om te rijzen.
  Daarna leg je het brood  in een kom die je hebt bekleed met een handdoek, die je met bloem hebt bestoven. Leg de goede kant naar beneden.
   

  Verwarm ondertussen de oven op 230 graden voor, met een broodbaksteen of graniettegel. Wij gebruiken hiervoor een keramische tegel die net in de oven past en die doet het prima om pizza's of brood te bakken. De laatste tien minuten zet je een leeg ovenschaaltje om mee te verwarmen.
  Laat het brood nogmaals 45 tot 65 minuten rijzen. Als het deeg een beetje terug veert als je het met je vinger aanraakt, is het goed genoeg gerezen.
  Snijd het brood met een scherp mes in en leg het op de hete steen. Doe vervolgens in het voorverwarmde ovenschaaltje wat ijsblokjes, zo wordt er stoom gevormd.
  Besproei na twee minuten het brood en de zijwanden van de oven met wat water.
  Na 20 minuten kan je de oventemperatuur verlagen naar 200 graden. Haal de schaal nu uit de oven.
  Bak het brood nog 20 minuten rop 200 graden tot het goudbruin is en laat het afkoelen op een rooster. Als je onder op het brood klopt, dan zou het hol moeten klinken. Zo kan je alvast checken of je brood luchtig genoeg is.

3 opmerkingen:

 1. Nice post thank you Nicholas

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man heeft mij en de kinderen de afgelopen acht maanden verlaten en weigerde terug te komen omdat hij werd vastgehouden door een vrouw die hij net had ontmoet, waardoor hij mij en de kinderen in de steek liet.
  Pas toen ik online zoveel getuigenissen over Dr. Ola Banjo zag en de moed had om contact met hem op te nemen en zijn instructies op te volgen, kwam mijn man tot mijn grote verbazing binnen een week bij mij terug.
  Ik weet niet hoe de situatie is met uw gezin, werk of leven in het algemeen, maar ik ben er zeker van dat hij u binnenkort kan helpen.
  Neem vandaag nog contact met hem op via e-mail: drola.banjo@gmail.com
  Whatsapp: +27 63 414 5114

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb enorm genoten van je bericht! Je inzichten zijn indrukwekkend. Schrijf alsjeblieft meer!

  BeantwoordenVerwijderen