Dit heb je nodig:
2 eetlepels veganaise
100 gram tomatenconcentraat (ik heb dat in glazen bokaaltjes in huis, als je blikjes hebt is 1 blikje van 70 gram ook genoeg)
2 deciliter water (of 1,5 deciliter voor een blikje van 70 gram)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1 mespunt nootmuskaat
1 eetlepel sojasaus
5 volkorencrackers (zoals die van Eden, bij de biowinkel)
1 theelepel sambal oelek
zwarte peper uit de molen
snuifje zout
bieslook
Zo maak je het
Supergemakkelijk! Doe alle ingrediënten van het eerste blok in de blender en mix alles goed door elkaar. Vervolgens voeg je er de crackers bij, je mixt weer je voegt meer of minder crackers tot je vindt dat je de juiste structuur hebt. Je proeft en brengt daarna alles op smaak met de sambal oelek, peper en zout. Weer even kort blenden. Daarna snipper je er nog fijn bieslook over, die je erdoor roert. Je kan alles enkele dagen in een bokaal in de ijskast bewaren.
Afvalanalyse:
Nauwelijks afval voor de bereiding van dit gerecht. De tomatenconcentraat, sambal oelek en kappertjes koop ik in bokaaltjes die ik hergebruik, de crackers zitten in papier verpakt. De soyasaus zit in een glazen fles, die gaat wel in de glasbak als ze leeg is. Al de rest koop ik verpakkingsloos : veganaise, olijfolie en kruiden uit de Zero Waste Shop.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten