Fair Wear Friday 4

vrijdag 12 september 2014

Door het uitblazen van de vakantie en het aansteken van het nieuwe schooljaar bleef er maar bitter weinig adem over om te bloggen.  Bovendien loopt mijn pijnlijke knie met behoorlijk wat energie weg, zodat ik 's avonds veel te vroeg mijn bed inkruip. Vrijdag is een goed moment om de draad weer op te pakken. Een Fair Wear Friday'ke op de valreep, want dat is precies weeral veel te lang geleden.


Broek: mijn lievelingsjeans - good society
Truitje: ook een favorietje - Think Twice 
Sjaal: gekregen van een vriendin die ' m niet meer draagt 
Tasje: gevonden op een oost duits rommelmarktje 
Bamboo sokken: Braintree 

Schoenen: Timberland - over Timberlands inspanningen voor milieu en arbeidsvoorwaarden is er heel wat terug te vinden op het internet,  maar voorlopig duikt het merk nog niet op in de Fair Wear Foundation-lijst. Dit paar is nieuw, tof, comfortabel en bijzonder geschikt voor de steunzolen die ik met voor mijn pijnlijke knie moet dragen. Net als de Juffrouw kreeg ik een tijd geleden van diezelfde orthopediste - zo bleek later - de raad om het grootste deel van mijn schoenenkast te laten verdwijnen. De meisjes (we hebben alledrie dezelfde schoenmaat) sprongen een gat in de lucht (er is hier precies altijd wel iemand in huis die kan lachen met mijn ellende) en gingen gelijk aan de haal met een flink deel van mijn lievelingsparen. Ik ging dus noodgedwongen op zoek naar nieuwe, faire, ja hier ook "platte" schoenen die steunzoolwaardig zijn. En ik kan u verzekeren: dat is "gene kattenpis" , uw tips zijn hieronder meer dan welkom. 


ik "hartje" dit truitje
score deze week 5,5/6


Hier lees je wie allemaal mee fairweart op friday, en er is nog plaats!

5 opmerkingen:

  1. Leuk, behalve dan de verplichte steunzolen natuurlijk ... Bij een broek vind ik platte schoenen geen probleem, maar met rokjes en jurkjes lijkt me dat moeilijker te combineren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Brako verkoopt ecologisch gemaakte schoenen en heeft ook een lijn waar steunzolen in passen. Van een collega vernam ik dat El naturalista ook schoenen verkoopt waar steunzolen in passen. Alleen zijn deze laatste nogal prijzig ;(

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh zeg, wat is dat met die steunzolen? Bah zeg, klinkt ambetant! Maar de outfit is zeker geslaagd, zowel esthetisch als ethisch :)

    BeantwoordenVerwijderen