Vogels in de bib

maandag 12 mei 2014


Jongste verslindt boeken en verhalen, daarom trokken we enkele weken voor haar communiefeest naar de mooiste bib van België voor een heuse fotoshoot.De locatie herkende u vast wel, we trokken naar de bib van de Leuvense Universiteit aan het Ladeuzeplein. Het feest dat volgde zat boordevol verhalen, maar die bewaren we op een andere plek.

Stof voor een jurk uitzoeken met een 11-jarige is geen sinecure. Na veel "vijven en zessen" ging ze uiteindelijk overstag voor "Chickadees in Snow" van timeless treasures. Winterse vogeltjes voor een feest in de lente met stormachtig weer, of sprekende bananen met jeukende plakkertjes? In haar verhalen is alles mogelijk.  Het patroontje is de Burda 8174 zag u hier al eens passeren, Jongste koos wel voor de halterversie.

Foto's: Manu Van Haverbeke16 opmerkingen:

 1. wauw! prachtig kleed, prachtige locatie, prachtige dochter!
  http://lolomygirl.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik vind dat zo tof, mooie meisjes met een liefde voor boeken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi kleed en supermooie locatie! Originele fotoshoot.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi meisje ! En het kleedje naturlijk ook :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi gemaakt en echt geslaagd voor een 12-jarige (of bijna). Maakte je dan maatje 34? Want ik zit nu ook in een overgangsfase met onze oudste ...
  Proficiat hoor! Leuk kapsel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De complimenten voor het kapsel maak ik over aan de Dochter, zij is de hairstylist in huis.

   Verwijderen
  2. Ik maakte maatje 34. Aan het lijfje komt wel wat meet-en aanpaswerk te pas. Dat moet namelijk mooi aansluiten. Ik knipte genoeg naadwaarde aan en driegde het lijfje eerst, zodat ik nog kon innemen of juist wat uitlaten tot het goed paste.

   Verwijderen
  3. Professioneel (zowel de manier van naaien en aanpassen als het kapsel)!
   Ik kan dus alvast patroontjes beginnen verzamelen maat 34, maar waarschijnlijk nu nog net iets te vroeg. Bedankt voor je antwoord!

   Verwijderen
  4. @saskia, naaien pak ik normaal gezien helemaal niet professioneel, aan integendeel... (je moest ns weten). Dit kleedje is zowat het enige dat ik eerst gedriegd heb, omdat ik van de vorige keer onthouden heb dat het precies moet passen.

   Verwijderen
 6. Ze heeft smaak...prachtige jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt een prachtige fotoshoot met een prachtig kleedje !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Damn, mijn dochter twijfelde om gaan te studeren in Gent of in Leuven ... het wordt Gent, maar daar hebben ze zo geen mooie bib :-) Mooie foto's én dochter én kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In onze bib nog wel! Wanneer vonden jullie die zo leeg? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen