Over schriftjes en hét boek.

dinsdag 13 mei 2014

Ik vond in mijn kast nog 3 schriftjes, verlaten, vergeten, verwaarloosd door de jeugd in huis, omdat de kaft 1. niet stevig genoeg en 2. niet hip genoeg is.  Ordinaire bruine schriftjes vallen hier niet in de smaak. In een andere kast vond ik nog 3 T-shirts, ooit met veel liefde gedragen door datzelfde jeugdige volkje. Maar zoals dat gaat, worden T-shirts te klein, vergeten en verwaarloosd. Als je die 2  met elkaar combineert, dan krijg je dit:


Hopelijk worden ze straks wel liefdevol geadopteerd na schooltijd. Zo kan je toffe dingen maken met wat je al in huis hebt.  Laat precies dat nu de ondertitel van Kelly's boek Art D'eco zijn en ik ben hier naadloos bij deel 2 van mijn blogpost aangekomen. Ken je Kelly al? Kelly is een straffe madam die gaat voor haar idealen. Eén van haar grootste idealen is om zo duurzaam mogelijk te leven. Bewonderenswaardig vind ik dat. Ik probeer daar ook elke dag werk van te maken, maar ik ben nog lang niet zo consequent als Kelly. Een jongedame waar ik nog veel van kan leren. 
Te gast in Art d’Eco Kelly Eeckhaut


Diezelfde Kelly stuurde me een jaar geleden een mail of ik wilde meewerken aan haar boek.  Samen met 12 andere creatievelingen mocht ik een bijdrage leveren, Severien zou voor de vormgeving zorgen, Sofie voor de foto's. Met een blos op mijn wangen zei ik "ja" en werkte vorige zomer vlijtig enkele upcycling-projecten uit. In de herfst kwamen Kelly, Stefan, Evy en Sofie een namiddagje langs, om elkaar te leren kennen, te babbelen, maar vooral om foto's te nemen.  


Een jaar later is het boek bijna klaar. Deze schriftjes zullen er niet instaan. Wat dan wel, hoor ik je vragen?, Aha, dat ga ik nog niet verklappen. Loop binnen enkele weken de boekenwinkel binnen voor het antwoord op die vraag. Ondertussen vang je hier al een glimp op van de 13 prinsessen aan de zijde van Queen Kelly.


10 opmerkingen:

 1. Ohlala, gij ook! Tof, ik ben benieuwd naar iedereens bijdrage, maar vooral naar wat Kelly er zelf allemaal heeft in gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je er ook instaat! Al benieuwd naar je bijdrage!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Ik ben inmiddels echt benieuwd naar het boek. En ook leuk om nu jouw 'hoofd' een keer gezien te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Topidee de schriftjes en keischoon ook! Ben benieuwd naar het boek! Recycleertips steeds welkom met een volle schuif te recycleren kledingstukken! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben fan van het boek op komst, en al heel lang van jou :))).
  Schriftjes pimpen, je doet me er zin in krijgen.
  En als je iets ziet lopen in je gras, dan is het mijn kabouter die je gras maait :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben ook erg benieuwd, heb pas nog een schriftje 'gepimpt', het heen-en-weer-boekje van mijn dochter maak ik telkens trouw zelf. En aangezien ze het vorige kapot gescheurd had...

  BeantwoordenVerwijderen