Groentetaart met scampi's en prei

dinsdag 25 januari 2011

Er zijn zo van die dagen
dat het Lief en ik
als ware taxi-chauffeurs rondrijden:
naar school, naar de notenleer 
naar de zwemles naar de tekenacademie
naar de jeugdbeweging naar de judo 
naar de bib, naar de paardrijles of de dictie,
de achterbank steevast gevuld
met babbelende en giechelende kinderen
van onszelf en van een ander.
Alles netjes geregeld volgens strakke schema's

Op die dagen valt iedereen
hier op een ander moment binnen,
samen eten lukt dan niet,
uitgebreid koken al evenmin

Op zulke dagen staat er hier wel eens
een groentetaart in de oven
weinig werk, lekker en iedereen
neemt een stukje
als hij er even tijd voor heeft.


Dit heb je nodig:
een opgerold pak bladerdeeg uit de koeling van de supermarkt
2 stokken prei
2 grote paprika's
scampi's
4 eieren
2 dl lichte culinaire room
een handvol geraspte kaas

kruiden:
fijn gesnipperde bieslook (vers of uit diepvries)
oregano
cayennepeper
ronde bakvorm
oven

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 225 °
rol de bladerdeeg een beetje uit zodat het mooi in je bakvorm past.
Leg de bladerdeeg met het bakpapier in de taartvorm
Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg
Leg de diepgevroren scampi's even in warm water
dep ze droog en pel ze
was de prei en snij in ringetjes
verdeel de prei over de taartbomen
was de paprika en snij in blokjes
verdeel de paprika over de prei
Leg daarbovenop de scampi's
Klop de eieren los en doe daar
de room en de kruiden bij.
Giet dit mengsel over de taart
Strooi de geraspte kaas eroverheen
Schuif de taart in je voorverwarmde oven.
Laat de taart 40 minuutjes bakken
Hou je taart af en toe in de gaten,
als je denkt dat de taart te bruin gaat worden
dek de taart dan af met aluminiumfolie.

Lekker met een slaatje en stokbrood.
Makkelijk, snel op voorhand gemaakt én eenvoudig mee te nemen,
daarom doen de groentetaarten het hier niet alleen goed op drukke dagen,
ze zijn ook een absolute hit bij feestjes!

Ps: ik zou toch eens aan mijn foodfotografiekunsten moeten werken
en haar goede fotofoodraad opvolgen,
Misschien moet ik ook eens georganiseerd te werk gaan?
Het lukt me niet, het gerecht in kwestie is al lang opgepeuzeld
op het moment dat ik eindelijk de juiste lichtinval heb!

5 opmerkingen:

  1. Ziet er lekker uit, Lies. Zeker een goed idee op een drukke dag!!Dankjewel voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi lies,

    Probeer de volgende keer eens een stuk van je quiche te fotograferen, of gewoon de quiche zelf met een stuk uit. ;-) Het is niet moeilijk om het allemaal wat dynamischer te fotograferen. Met een beetje oefenen lukt het wel. Maar voor de rest mogen je foto's er best zijn hoor. ;-) Je hoeft je zeker niet te schamen of zo. ;-)

    Ik zou trouwens nooit zo'n mooie dingen kunnen naaien als jij. Ik kan veel maar jammer genoeg zitten daar weinig nuttige dingen tussen. LOL

    Die quiche ga ik zeker eens uitproberen. Bedankt voor 't receptje. ;-)

    Ah ja, en heel tof dat je aan mij gedacht hebt voor de Liebster award. Ik voel me super vereerd. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Photo Copy, merci voor de tips, ik probeer het volgende keer zeker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo,
    Via onze website www.volrecepten.be kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 51.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.be/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.be volledig gratis!
    Waarom niet lid worden van deze grote familie?
    Wij zijn ook aanwezig op www.facebook.com/VolreceptenBelgie!
    Breng ons een bezoek!

    BeantwoordenVerwijderen