Flanel

maandag 27 april 2015Streelzacht was de stof die ik een tijdje geleden op de rommelmarkt vond. 2 grote lappen flanel die je met je ogen dicht al zou willen kopen, gewoon omdat ze van het oude, dikke, zachte soort zijn. De soort waarvan vroeger warme pyjama's gestikt werden. De kleine lieve bloemetjes erop zorgden ervoor dat ik geen moment twijfelde.


Toen ik thuiskwam knipperde Jongste, die een zwak heeft voor gemakkelijk én zacht, met haar bambi-ogen en bestelde een pyjamabroek met roze bloemetjes. Dus haalde ik mijn lintmeter boven en nam ik geduldig de maten van haar in sneltempo veranderende lijf. Ik sloeg dit boek open en kwam uit bij maat 2 van de wijde pyjamabroek.


De broek zat snel in elkaar, maar bleek véél te wijd te zijn voor Jongste. Dochter paste wel in de broek, maar... zij vond zo'n wijde flanellen broek maar niks. Gelukkig heb ik nog een lieve vriendin met diezelfde maten die wél van wijde zachte pyjamabroeken houdt en van cocoonen onder een dekentje bij een spannende scandinavische serie. Veel plezier met de broek W.!


En Jongste, die heeft nog een pyjamabroek te goed. 
Stof: rommelmarkt
Patroon Pyjamabroek: Love at first stitch - Tilly and the buttons


15 opmerkingen:

 1. Oooh, ik hou-ou van flanel! En dan al helemaal flanellen pj broeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi stof, op de rommelmarkt gevonden ?? Gelukzak !!
  En zo'n schone pyjama, dat de dochter die niet wou... (daar gaat ze nog spijt van krijgen ! ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die broek ziet er echt wel eentje uit om gezellig mee in het zeteltje te kruipen... en zoals Soft Cactus het zegt: W. is the lucky one!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, da's ene pracht van een degelijk flanelleke ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super hé flanel van de rommelmarkt! Hier slaapt er eentje het ganse jaar rond onder zo'n dons... en die andere stofjes zien er ook nog veelbelovend uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een toffe broek. En wat voor een gelukstreffer dat je zo een mooi en warm, zacht stofje op de rommelmarkt vond. Die stofjes zijn toch net wat unieker en charmanter als die die je in de winkel koopt, vind ik. Alsof die een eigen verhaal vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Loungen, was dat niks voor tieners de laatste tijd ;-) Dat zou toch geweldig zijn in zo'n mooie pyjamabroek!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En zo kreeg de mooie zachte pyjamabroek toch nog een hele mooie bestemming ...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, die ziet er heerlijk zacht en warm uit! Maar mijn liefde gaat instant naar het onderste stofje van de rechtse stapel: zo mooi! Benieuwd wat je daaruit gaat maken... (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die vriendin zal vast en zeker heel blij zijn. Leuk stofje, en in dat andere stapeltje zitten precies ook een paar pareltjes tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zal je vriendin blij zijn met die broek! Heerlijk comfy. Ik ben ook gek op flanel, zo heerlijk zacht en warm.

  BeantwoordenVerwijderen