Af van afval & Fair Wear Friday 16

zondag 15 april 2018


Enkele dagen geleden nam ik de afvalbokaal met ons restafval van (bijna) 1 maand mee naar Luyksgestel. De laatste jaren zetten we telkens een stapje dichter naar een afvalarme levensstijl. Over de weg die we al aflegden, waarom we dat doen en over hoe we dat hier thuis organiseren bokste ik op verzoek van enkelen een lezing in elkaar. Die lezing mocht ik voor de tweede keer geven, na Marc van de Komdis ontving Frank ons in de Elzenhoeve, een prachtige locatie midden in het groen. Voor hen die de vorige 2 lezingen misten, geen paniek! In het najaar mag ik dat nog eens overdoen in Mol en in Geel. Meer info volgt via de facebookpagina.


Lezing: Af van afval

15 maart 2018 :  Komdis Dessel
12 april 2018   :  Elzenhoeve - Luyksgestel
Tijdens de Paasvakantie vond ik eindelijk nog eens een regendagje tijd om te naaien. De Lorajurk stond al lang op het lijstje. Omdat ik nog heel wat stofjes heb liggen en niks nieuws wil kopen, dook ik in de stoffenkast. Daar vond ik een lap, die eigenlijk net te klein was. Er kwam dus wat puzzelwerk aan te pas, het voorpand werden verschillende stukken in plaats van 1 geheel. Daarom loopt de print niet door daar, maar dat vind ik niet zo dramatisch. Blij dat ik kon gebruiken wat ik heb. Ik ben trouwens ontzettend content van dit patroon.
Het is nu wel zondag, maar toch, ik wenste dat het nog vrijdag was en ik nog een heel weekend voor de boeg had. Dus : Fair Wear Friday-gewijs even de outfitanalyse :

- jurk: eerlijk zelf gemaakt aan mijn naaitafel - met stof die ik jaren geleden kocht op een stockverkoop van Fragile. Dit  lapje bracht al die jaren in mijn kast door, deze kast is samen met het boekenrek voorlopig wel nog ontsnapt aan mijn opruimwoede. Minimaliseren op vlak van boeken en stofjes, daar ben ik voorlopig nog niet aan toe - maar ooit komt dat er van! Patroon: Lora van La Maison Victor.

- deze jurk draag ik het liefst met mijn favoriete jeansvest die ik tweedehands op de rommelmarkt vond.

- ondergoed: nomads van bij hempmade - Leuven

- bril: preciosa. De bril is uit kunststof, maar het bedrijf zou de brillen ontwerpen en ambachtelijk produceren in Nederland.

Meer verkooppunten van schone, eerlijke, duurzame kleding vind je via deze link van de schone kleren campagne :  "duurzame kleding"


De foto's bij deze post zijn trouwens gemaakt door de dochter 

5 opmerkingen:

 1. Die bril staat je goed! De jurk trouwens ook, ik vind het net leuk dat de print niet doorloopt eigenlijk: een uniek detail!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zie jij er goed uit! En o, ik zou zo graag eens naar je lezing komen luisteren. Ook al denk ik dat we het beter doen dan de gemiddelde Vlaming, wat afval betreft, toch kan er nog heel wat beter. Reuze benieuwd dus naar jouw tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je ziet er geweldig uit met die bril! En ik wil ook komen luisteren naar je lezing, dus hou me op de hoogte ivm het najaar. Hier kan het absoluut beter wat dat afval betreft. Giga veel respect voor dat minipotje van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig zeg! Ik wil ook wel eens komen luisteren naar die tips van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoveel gegadigden. We leggen een busje in volgende keer.

  BeantwoordenVerwijderen