Herbruikbare luiers gezocht

dinsdag 28 augustus 2012


Colette, een erg moedige dochter van een collega is op zoek naar herbruikbare luiers voor dit kindertehuis in Kenia. Heb je ergens in een kast nog een stapel herbruikbare luiers liggen die je niet meer nodig hebt en kan je haar helpen? Reageer dan via mijn facebook-acount of stuur me een mailtje, dan speel ik alles door aan Colette voor de praktische organisatie.

5 opmerkingen:

 1. Ik heb er, maar durf ze nog niet helemaal wegdoen voor het geval dat de nog-te-bevallen familieleden ze ook willen gebruiken.
  Van de kleinste maatjes kunnen er wel een deel weg, vermoed ik, want daar had ik nogal veel van. Ik kijk het na!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Cool! Maar wij beginnen nog maar pas met de luiers... dus ik kan je niet helpen Maar er zijn heel veel patronen te vinden op internet om zelf luiers te maken: een beetje flanel of katoen en zo'n prachtig Afrikaans stofke aan 't poepke van zo'n baby: geweldig. Gelijk ze in Afrika kunnen stikken kan dat toch geen probleem vormen hé?

  Dit is alvast een patroon voor een katoenen luier: http://www.ottobredesign.com/nl/patronen/pdf/vaippa_nl.pdf
  en de overbroekjes kunnen gebreid worden of tweedehands PULbroekjes van hier kan ook natuurlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze niet maar ik hoop en duim dat veel mensen zullen reageren!!groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mogen dat van die vouwdoeken zijn, of is dat echt uit, ik ben daar niet meer in thuis. Ik gebruikte wegwerp maar had altijd wel een paar vouwdoeken van de Hema omdat die handig waren voor van alles en nog wat.
  hopelijk krijgen jullie veel reacties, mooi gebaar!

  BeantwoordenVerwijderen