De eerste keer...

dinsdag 3 april 2012

is voor iedereen anders,  sommigen hebben er op voorhand al wat mee geëxperimenteerd, anderen gaan vooraf koortsachtig op zoek naar een handleiding of een boek waarin je dan - achteraf bekeken - toch net niet die informatie vond die je nodig bleek te hebben. Nog anderen - en tot die groep hoor ik - gooien zich liever zonder na te denken in iets nieuws. Sommigen zetten al na een half jaar of enkele maanden de grote stap,  anderen - zoals ik -  durven zich pas na jaren in het nieuwe avontuur te storten.

De juffrouw en ik  hadden een afspraakje en we hadden "haar" voor eventjes "uitgeleend" Vastbesloten hadden we het plan opgevat "haar" eens grondig onder handen te nemen. We waren wat nerveus en zenuwachtig en ook onzeker, we keken elkaar maar ook "haar" afwachtend, giechelend soms ook bedenkelijk aan. Aanvankelijk zaten we wat te knoeien en het duurde even voor we alles op de plek hadden waar het hoorde. Blijkbaar zijn er mensen die op dit moment hulp inroepen, maar wij deden het liever gewoon allemaal zelf. Toen we eindelijk zover waren en eraan begonnen bleken het er zoveel te zijn dat  het soms toch allemaal behoorlijk in de knoop sloeg, maar bij nader inzien was het net goed dat alles in elkaar gevlochten raakte. Nadat we na een drie kwartier geknoei alles in de juiste stand hadden gekregen lukte het ons toch om het ritme te vinden en gingen we er volledig in op, we raakten helemaal op dreef en we legden onze snel-snel geknipte kledingstukken onder "haar" en naaiden ze in een "wip" in elkaar!
Wow, wat een wijf - die overlockmachine - dit smaakt naar meer!

En hoe ging dat bij jullie, die eerste keer?


Zie hier het resultaat van mijn eerste overlockavontuurtje:


een tricot zwangerschapskleedje uit de kringwinkel
 werd een rimpelrok met boordstof,
ik ben er niet van overtuigd of rimpelrokken met boordstof mijn ding zijn
het antwoord op Clements meest prangende vraag der vrouw,
is mij bij deze nog niet helemaal duidelijk...PS: Nota voor mezelf: Nee die rok kan echt niet!


15 opmerkingen:

 1. Als ge die vraag beantwoord wilt, moet ge ne foto van uwen achterkant posten hé ;-) Voor je 't weet ben je verslaafd aan die overlock, zo'n zalige machine!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die achterkant laat ik maar zo, ik ken het antwoord al!! 't Is niet bepaald mijn meest flatterende naaisel maar toch wel een beetje trots op de eerste overlockervaring.

   Verwijderen
 2. Ik heb mijn overlock nog steeds niet durven gebruiken...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn eerste keer was in de naailes, en ik was direct verkocht! Ik heb er nu zelf een, en zou niet meer zonder kunnen. Voor je 't weet ben je ook verslaafd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke rok, staat je goed! Tja, ik heb mijn lockmachine jarenlang laten verstoffen...want ik kon er gewoon niet goed mee omgaan. Onlangs heb ik hem een servicebeurt laten ondergaan in een echte ouderwetse naaimachinewinkel, en tips gevraagd hoe ik hem moest gebruiken. En nu...ik zou hem niet meer willen missen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Proficiat! Niet mis, heel mooi dus!, voor een eerste keer he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi gedaan hoor. Toen mijn overlock vorige week voor herstelling weg was, heb ik gevloekt.... Ik zou ze dus ook niet meer kunnen missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gedaan en weet je, die overlock dat wordt binnenkort zeker en vast een deel van je naai-interieur. Eens je hem goed gewoon bent kan je echt niet meer zonder ;-). Alles is gewoon zoveel properder en "echter" afgewerkt... Allé, tot het volgende overlock-berichtje hé ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ allemaal 't is lief bedoeld van jullie, ik weet het wel maar ... we zullen het wijten aan de overmoed na het aanschouwen van het overlock-wonder, maar deze rok krijgt echt wel een plaatsje in de eregalerij der gedrochten. Ondertussen haalde ik hem alweer helemaal uit elkaar. Conclusie: rimpelrokken zijn echt niet mijn ding!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Overlocken, het trekt me aan en schrikt me tegelijk af, ooit wil ik er ook één, en oefening baart het juiste naaiwek!
  Bedankt voor het kaarsje, ik ben een kaarsjesmens laat er veel voor anderen branden en geloof in de stille kracht daarvan, raar hé, dank je en tot over een paar weekjes,
  Liefs Marina

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maar allez, het had uw allergemakkelijkste rokske kunnen zijn!
  Niet getreurd: volgende week beter (en meer, haha)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. heb hem ne hele dag uitgetest en gedragen. Resultaat: hij zakte af, ik voelde me er just "dikke Berta" in, hij kroop in 't midden van 't stad zomaar helemaal zelf omhoog zodat heel Eindhoven mijn nief sponsen onderbroek kon zien. Thuisgekomen kreeg ik van't Lief de opmerking:" 't as a just eentjen ut de Brugse Puurte". Neeee... echt!
   's Avonds haalde ik m uit elkaar, haalde een stuk uit de boord - maakte er een korter en vooral smaller A-lijntje van. Ik breng m volgende week mee om om te zomen!

   Verwijderen
 11. Ik zie niet zo goed waarom je het als een gedrocht beschouwt, maar goed, ieder zijn mening en gedacht en zo ;-) Alleszins: hoera voor de overlock! Sinds ik de mijne heb, gaat alles veel sneller en properder. Echt een 'topwijf' inderdaad! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Kelly... waarom? voor de motivatie zie hier boven en ja ' t is een gerief, ik zal al gelijk eens beginnen te sparen zie.

   Verwijderen
  2. haha, de opmerking van het 't Lief :-) Oké, ik begrijp je ;-)

   Verwijderen