Hazelnootpasta

dinsdag 26 september 2017

Het lijkt wel dat er veel minder noten zijn dan andere jaren.  De late vorst zal er vast wel voor iets tussenzitten. Maar het is notentijd en wie zoekt die vindt! Onder onze hazelaar sprokkelde ik wat hazelnoten bij elkaar, aangevuld met wat noten uit het bos had ik een paar flinke handen vol en dat is net genoeg voor een bokaaltje vegan "Nutella".


Hazelnootpasta (vegan)
Dit heb je nodig: 
200 gram hazelnoten
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepels cacaopoeder
3 eetlepels agave-siroop
een snuifje zout

Zo maak je het:
Kraak de hazelnoten die je gevonden hebt, een werkje waar je wel wat geduld voor nodig hebt, jobke voor in het herfstzonnetje onder een dekentje of om gezellig samen te doen met uw lief.
Verwarm je oven voor op 180 graden en rooster de hazelnoten op een bakblik een 10-tal minuten in de oven. Laat de noten afkoelen. Wrijf daarna de bruine velletjes zo goed mogelijk van de noten. Laat de kokosolie smelten. Doe de noten in de keukenmachine en hak ze zo fijn mogelijk. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en draai er een smeuïge pasta van.
De hazelnootpasta kan je een drietal weken in de koelkast bewaren, maar hier is de bokaal veel sneller leeg, gegarandeerd! Voor je een laag hazelnootjes op je boterham smeert kan je best eens goed roeren.
2 opmerkingen: