Granny goes fluo!

zondag 9 december 2012


Het is duidelijk: fluo is weer hip, je ziet allerlei fluodetails verschijnen op blogs en in de laatste modemagazines. Mij doet het vooral denken aan lang vervlogen tijden toen we met onze discorolschaatsen onder onze voeten op een pleintje in de buurt elegant niet op onze bek probeerden te gaan om zo toch nog indruk te maken op de jongens. 


De Jongste is net als ik niet vies van een streepje kleur en kan die neontrend wel smaken.  Met die koude temperaturen de laatste dagen hullen wij 2 ons bovendien in de grote driehoekige oma-sjaals die mijn moeder ooit nog haakte. Lekker warm.


Toen we deze sjaal ontdekten waren we dan ook meteen verkocht en werden alle restjes witte wol samengezocht en een bolletje fluoroze bovengehaald. Zo'n driehoekige grannysjaal is helemaal niet zo moeilijk én het schiet goed op. Je hebt na enkele haakuurtjes niet alleen een sjaal, maar ook een knusse omslagdoek, een dekentje voor over je benen, een badjas voor over je pyjama, of een stel vleugels!Nu wordt het stilaan tijd om het huis in kerstsfeer te brengen,
Net plakten we alvast een kerstster tegen onze muur,
met verstevigingsringetjes in ... o ja, fluoroze!

19 opmerkingen:

 1. Heel tof: zowel de sjaal als de ster! Ik onthoud!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit wordt hier vast ook een hit!! En leuk om te maken. En je doet me denken aan mijn pijnlijk achterwerk bij dat discorolschaatsen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi! Ik zag de foto's daarnet al in de wekelijkse Flickr-mail voorbij komen.
  Mij doet dat fluo altijd denken aan mijn fluo gele en roze scrunchies en diadeem met smileys op. Da was kei New-Beat en dus kei cool!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. scrunchies? dat heb ik toch efkes moeten googelen.... Oh ja van die foute haarelastieken- ben weer mee!

   Verwijderen
 4. Sjiek! Ze straalt ook op de foto's, heel mooi. Ik heb al enkele jaren zo'n reuzen-driehoek rond mijn nek, ooit gehaakt in heel fijne katoen: weken mee bezig geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, ik had vroeger ook zo'n grannysjaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig!!!
  En wat een geweldig mooi citaat had je !!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi hoi, wat leuk dat je je hebt aangemeld voor mijn blog: van harte welkom. Extra leuk maakt 't dat ik nu ook jouw gezellige blog ontdek én je 400ste volger ben geworden. Die sjaal is heel gaaf. Ik vind het fluor van nu trouwens wel heel wat hipper dan in de jaren '80, met name omdat ik me vooral nog de heel foute fluor leggings kan herinneren ;)

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jeuj ! 400 Welkom StudioZakka - dit moeten we binnenkort vieren!

   Verwijderen