Stempels en frambozen voor een gesust geweten!

donderdag 30 september 2010



Woensdag gisteren,
een namiddagje vrij en de kids
plukten nog een flinke doos frambozen van de struik
't is een fameuze tweede oogst dit jaar
Even nog overwoog ik om met al dit lekkers zo'n Mi Su Tira te maken,
een recept van haar
Maar uiteindelijk bakte ik een Frivole Frambozentaart

Frivole Frambozentaart
Maak kruimeldeeg of koop dat zoals ik opgerold in de winkel.
Rol het deeg uit en leg het in je taartvorm.
Prik gaatjes in de bodem met een vork
Leg zilverpapier of bakpapier bovenop het deeg
en leg daarbovenop gedroogde bonen of erwten.
Bak ongeveer 20 minuutjes in een voorverwarmde over (200 graden)
Verwijder het zilverpapier of bakpapier samen met de bonen of erwten
en doe het weg.
Ontvorm en laat afkoelen

Terwijl je taartbodem in de oven staat
pers je 2 citroenen uit  (als het erg grote, sappige zijn is 1.5 genoeg)
dat sap breng je samen met 100 ml water en 50 gram suiker zachtjes aan de kook
Klop dan 1 eierdooier los en
los 1 eetlepel maïzena of vanillepuddingpoeder op in een klein beetje water.
Voeg al roerend de eierdooier en de maïzena bij het kokende citroensap.
Heel dit papje breng je al roerend aan de kook (kort laten koken!).
Daarna haal je het pannetje van het vuur.
Klop 1 eiwit stijf en spatel dit door de citroencrème.
Je laat alles afkoelen en daarna doe je de crème op de taartvorm.
Verdeel de frambozen gelijkmatig bovenop de crème.
Verwarm 3 grote eetlepels bessenconfituur (gemengde rode vruchten, braam- bosbessen of frambozen) samen met 5 eetlepels water tot alles vloeibaar wordt.
Giet deze afdekgelei bovenop de frambozen. en laat afkoelen.
Je kan deze taart verder afwerken met toefjes slagroom of klop-klop
of je kan er bloemsuiker overstrooien.

 
Deze Frivole Frambozentaart nam ik mee naar haar
Maandenlang mailden we met blogsters van "hierachter"
heen-en-weer,
want net zoals het leuven stiksel. , de ijverige wijven, de stoffige juffertjes, 't creatuurke...
wilden we ook "zoiets", maar dan dichter bij huis
Gisteren was het eindelijk zover
Zij  stelde haar fantastische huis ter beschikking,
Deze dames waren er ook en brachten voor iedereen stempelsetjes mee
en ze wijdden ons in in de geheimen van het "Stempels maken"

 
De hele avond waren wij - 6 creatieve dames - druk met
snijden, kerven, stempelen, babbelen en smullen !

(foto: de ervaren handen van FeeSter aan het werk)

Een naam? We hadden nog geen naam ...
Gelukkig had  zij een ingeving: "t Gesust Geweten"
Want, een klein beetje schuldgevoel heb je toch als je je kinderen en je huishouden
achterlaat voor wat uurtjes voor jezelf.
Maar je mag het gerust weten,
met een heerlijk stuk taart achter de kiezen
en zelfgemaakte stempeltjes op zak en een ontspannen gevoel
keerden we met een "gesust geweten" huiswaarts.

(Foto: een handgemaakte stempel van FeeSter)

Merci, dames, ik vond het erg gezellig en kijk al uit naar de volgende!

9 opmerkingen:

  1. De taart ziet er heerlijk uit, ik ben dol op frambozen. En de bijeenkomst klinkt erg gezellig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een leuk verslagske! De laatste stempel zou bij mij van pas komen;)leuke naam voor jullie clubje, echt! Ik snap het gevoel volledig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die creamadammebijeenkomsten lijken mij erg leuk... als ik terug in België ben sluit ik me zeker ergens bij aan... maar ik keek waar jij woonde en nee,'t is niet in de buurt :(

    BeantwoordenVerwijderen
  4. mooie stempels.. !
    Ik wil er ook zulke maken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer een frivool clubje erbij, leuk!
    Je frambozentaart wil ik zeker eens proberen, klinkt jammie. En een jufstempel ipv ene jufhandtekening vind ik ook een fijn idee. Mocht er ooit een hoe-doe-je-dat-post van komen...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk dat jullie een echt clubje zijn! Hopelijk komt er ooit nog een Kempens clubje bij in mijn buurt ;) Stempels maken lijkt me aartsmoeilijk, jullie hebben het er goed vanaf gebracht!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. zoooo leuke stempels echt tof. en mmmmm frambozen mijn lievelings fruit echt mooi

    ps leuke blog ik ga je zeker volgen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar hebben jullie die houten houdertjes gehaald?

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @ karen, gewoon stukjes hout zagen, beetje schuren en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen